Experts Meeting on Fast Neutron Imaging

Europe/Berlin
MLZ Garching

MLZ Garching

Michael Schulz, Adrian Losko (Technische Universität München, Forschungs-Neutronenquelle MLZ (FRMII))
Description

On October 20-23, 2019, the Neutron Imaging Group at the Technische Universität München, Forschungs-Neutronenquelle Heinz Maier-Leibnitz (FRMII), will host the 1st Experts Meeting on Fast Neutron Imaging. The meeting will feature discussions on the latest advancements and applications of fast neutron imaging to provide a pathway on improving resolution and efficiency of the technique and enlarge the user community.

Meeting topics

  1. Neutron sources for fast neutrons

  2. Beam formation

  3. Neutron detection

  4. Applications

  5. Advanced approaches

For full details check the Scientifc Program

Furthermore, progress in instrumentation, data analyses and software from around the world will be discussed.

 

Participants interested are required to submit an abstract for an oral presentation. All abstracts will undergo review by an Abstract Review Committee, to determine which abstracts may be accepted as the number of participants is limited. Each participant will have to cover their own travel/lodging costs.

Please contact us for assistance with lodging. Prearrangements with local hotels have been made at a discounted rate.

For questions regarding the meeting, please contact adrian.losko@frm2.tum.de

Registration
Registration
    • 09:00 17:00
      Excursion 8h

      Meeting-Point is the front gate of FRMII.
      From there we will head to the U-Bahn station.
      Bring comfortable shoes for a short hike.
      Our destination will depend on the weather.

    • 08:00 09:00
      Breakfast (on your own) 1h

      Breakfast on your own. Coffee and snacks will be provided during the breaks at the meeting.

    • 09:00 10:45
      Welcome Session JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

      Introductory presentations

      • 09:00
        Director's Welcome 30m JCNS Seminar Room

        JCNS Seminar Room

      • 09:30
        The MLZ Neutron Imaging Group and Facilities 30m JCNS Seminar Room

        JCNS Seminar Room

        Introductory Presentation

        Speaker: Michael Schulz
      • 10:00
        Imaging with Fast Neutrons (and Gamma Radiation) – State of the Art and Challenges 45m JCNS Seminar Room

        JCNS Seminar Room

        Introductory Presentation

        Speaker: Eberhard Lehmann (PSI)
    • 10:45 11:00
      Coffee Break 15m JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

      Coffee and snacks.

    • 11:00 12:30
      Reactor Facilities JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m

      Catering

    • 14:00 17:00
      Reactor Tour

      Guided tour of the FRMII

    • 17:00 18:00
      Dinner (on your own) 1h
    • 08:00 08:45
      Breakfast (on your own) 45m

      Breakfast on your own. Coffee and snacks will be provided during the breaks at the meeting.

    • 08:45 10:15
      Pulsed Neutrons JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 10:15 10:30
      Coffee Break 15m

      Coffee and snacks.

    • 10:30 12:00
      Accelerator Based Neutrons JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m

      Catering

    • 13:30 15:00
      Scintillators 1 JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 15:00 15:30
      Coffee Break 30m

      Coffee and snacks.

    • 15:30 17:00
      Summary 1 JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 17:00 19:00
      Dinner 2h

      Dinner at the "Garchinger Augustiner"

    • 08:00 09:00
      Breakfast (on your own) 1h
    • 09:00 10:30
      Detectors JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 10:30 10:45
      Coffee Break 15m

      Coffee and snacks.

    • 10:45 12:15
      Scintillators 2 JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 12:15 13:45
      Lunch 1h 30m

      Catering.

    • 13:45 15:15
      Detection and Applications JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 15:15 15:30
      Coffee Break 15m

      Coffee and snacks.

    • 15:30 17:00
      Summary 2 JCNS Seminar Room ()

      JCNS Seminar Room

    • 17:00 18:00
      Dinner (on your own) 1h
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×